Laco neemt Apollobad Melick over

Verbouwing

Laco neemt Apollobad Melick over

Het Apollobad in Melick komt in handen van de commerciële exploitant Laco. Die gaat ook de bijbehorende sporthal en de horeca beheren. De gemeente legt jaarlijks 243.000 euro bij.

PAUL BOTS
De gemeente wilde het complex per 1 januari van dit jaar al sluiten. Na protesten kreeg de Stichting Vitaal Roerdalen nog tot 1 januari 2018 de tijd een exploitant te vinden. Dat is op één maand na gelukt, laat voorzitter Cor Snoeijs weten. Per 1 februari volgend jaar krijgt Laco de sleutels van het Apollocomplex. De extra maand kost de gemeente achtduizend euro. Ze is nodig om zaken juridisch en praktisch af te handelen.

Het is de bedoeling dat Laco vanaf 2019 formeel eigenaar wordt van het complex dat flink wordt verbouwd. Daarmee is de voorziening volgens de gemeente voor twintig jaar gegarandeerd.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat er een compleet nieuw complex zou komen. Dat was echter niet haalbaar zonder een hogere bijdrage van de gemeente, stelt Laco-directeur Bert Lavrijsen. Hij is ervan overtuigd dat het complex kan uitgroeien tot een multifunctioneel centrum voor de omgeving. Laco gaat de wensen van verenigingen die het complex gebruiken, verzamelen. De huidige gebruikers hoeven geen forse prijsverhogingen te vrezen. Wel wordt de prijs voor bijvoorbeeld zwemlessen ‘marktconform’ gemaakt. De gemeenteraad van Roerdalen moet in december de plannen formeel nog goedkeuren.

Bron: De Limburger dd 4-11-2017

About the Author

Leave a Reply

*